SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sickla Idrottsförening
Fotboll

Nu lägger vi grunden för säsongen 2024
2024-02-15 08:00

Nu på året lägger vi grunden för den kommande fotbollssäsongen med planering, schemaläggning, ledarmöten, föräldramöten, utbildningar och uppstart av nya lag. I år har vi som förening inte mindre än 75 lag anmälda till seriespel och våra lag kommer tillsammans spela ca 1500 matcher samt bedriva ca 3000 träningspass. 

 

Tillväxt och driv råder det inte brist på i Sickla IF. Även om vi nu befinner oss i det vi kallar försäsong sprakar det av aktivitet i föreningen - på årets första veckor har vi som förening redan hunnit avverka över 500 aktiviteter i form av träningar, matcher och cuper runt om i Stockholm och landet, trots begränsad tillgänglighet till planer på grund av väder och årstid. 
 

Med fokus på våra barn- och ungdomar är detta i fokus just nu (utöver väntan på huvudsäsongens start i april, såklart): 

 • Nya lag startas upp. Tre nya lag med barn födda 2017 börjar ta form och i detta nu säger vi hej till ett femtiotal nya Sickla-spelare med familjer. Träningarna startar i april men förberedelser samt introduktion och utbildning för ledare pågår nu. Har du en sjuåring i din närhet som vill vara med och spela fotboll?  
   
 • Fotbollsskolan drar igång. Anmälan till vår uppskattade fotbollsskola har precis öppnat och i år välkomnar vi barn födda 2018 och 2019 till Sicklavallen på lördagar. Fotbollsskolan drar igång i april, är öppen för alla och är en bra samt rolig introduktion till fotboll och lagspel, mer om fotbollsskolan för 5-6 åringar hittar du här.  
   
 • Årets ledarakademi startar. Vår egen utbildning för ungdomar som vill bli ledare inom fotboll och futsal fylls i år av 22 tjejer och killar födda 2007 och pågår under hela året. Dessa kommer sedan stärka upp och finnas som ledare och förebilder för våra yngre lag.  
   
 • Anmälan till lovcamper öppnar. Våra camper på påsk- sommar- och höstlov är i år för spelare födda 2014-2012. Camperna är fotbollsträning, men det är också en fantastisk brygga mellan våra yngre lag – att lära känna och känna igen varandra över laggränserna påverkar positivt både för fotbollen och utanför planen. Läs mer och anmälan till våra fotbollscamper 
   
 • Lagmöten och ledarutbildningar. Under försäsongen ligger en stor del av Sportkontorets fokus på att stötta våra befintliga lag inför kommande säsong. Vi träffar samtliga ledargrupper och Martin (fotbollsutvecklare) har förmånen att även träffa alla våra spelare genom att vara med på träningar. 
   
 • Föräldramöten. Nu är perioden när alla våra barn- och ungdomslag håller föräldramöten och jag eller Christian är med på alla – jag ser fram emot att träffa många fler av våra vårdnadshavare på de möten som ännu inte varit.   


Futsal + fotboll = Sickla IF – hela vägen till division 1
 
Av de +500 aktiviteter vi redan avverkat i år står självklart futsalen för en stor del.  Denna säsong har 300 av våra spelare valt att köra futsal under vintern och totalt 14 lag från 11 år till dam/herr varit aktiva i seriespel. Att vårt herrlag slutade trea i division 1 är lika delar kul som en bekräftelse på att vi är en futsal-förening att räkna med. Jätteroligt också att vi börjat sluta upp för att heja fram våra representationslag, jag kan bara se fram emot kommande säsong även där... 

 

Årets föreningscertifikat undertecknat – spelgaranti samt fair play på och utanför plan grundläggande för en bra säsong 

Varje år skriver vi som förening under Stockholms Fotbollförbunds Föreningscertifikatet, och så är nu gjort även i år.  Föreningscertifikatet är en överenskommelse mellan alla Stockholmsklubbar kring hur vi som föreningar och lag ska agera i S:t Erikscupen, men det vi enas om gäller självklart alla aktiviteter för våra barn och ungdomar. I korta drag innebär detta: 

 • Att vi följer "Fotbollens spela, lek och lär” - att alla ska få lära sig fotboll utifrån sina förutsättningar och erbjudas utveckling i sin takt. 
 • Att alla spelare som kallas till match får spela, och att man regelbundet får starta. Alla spelare (som vill) ska spela lika mycket. 
 • Att föreningens ledare, spelare och föräldrar ska jobba för ett bra och respektfullt matchklimat. 

Detta SKA vi som förening - ledning, ledare, spelare, föräldrar och övriga supporters agera efter. Om du som spelare eller publik vid våra barn- och ungdomsmatcher ser eller hör något annat hoppas jag att du agerar, och jag ser gärna att du hör av dig till mig om du upplever annat. 

 

Sponsring och partnerskap – välkommen till Sickla IF-familjen Ekwall VVS-design  
I januari anslöt Ekwall VVS-design som sponsor till Sickla IF vilket vi är väldigt glada för. Om du som medlem vill ha en kostnadsfri genomgång med en erfaren VVS-konsult för att exempelvis få förslag på energibesparingar vet du vart du kan vända dig. 
 
Vi är en förening med positiv växtvärk och under 2024 hoppas vi att fler företag som delar vår grundsyn på idrott för barn och ungdomar ska vilja ingå partnerskap med oss, eller ansluta som sponsorer. Detta gör stor skillnad för vår verksamhet, och vi vill mer än gärna jobba tillsammans med våra partner. Vi har identifierat ett flertal sätt att stötta föreningen på, och diskuterar oss gärna fram till en lösning som passar alla parter bäst - har du en verksamhet, eller vet du något företag som skulle passa som vår partner? Läs mer, eller hör av dig direkt till mig.   

 

Mathias Tiberg 
Klubbchef Sickla IF 

 

 

PS. Följ oss gärna på Instagram @sicklaiffotboll för löpande uppdateringar och insyn i lagens aktiviteter, Sportkontorets arbete och föreningens väg framåt...

 

 

Anmälan Fotbollsskola VT 2024 öppen!
2024-02-01 14:45

Fotbollsskola vårterminen 2024

 

Vi hälsar barn födda 2018 och 2019 välkomna till vårens omgång av fotbollsskolan.

 

Anmälan har nu öppnat och först till kvarn gäller till de 120 mycket populära platserna.

 

Plats: Sicklavallen

Datum: Lördag (April-Juni)

Tid: 15.00-16.00 (barn födda 2019) och 16.00-17.00 (barn födda 2018)

Träning: Vi tränar i små grupper som provar på olika moment vid olika stationer. Här tränar vi på att passa, driva, skjuta och spela match.

Övrigt: Ombytta och klara 5 minuter innan. Minst en vårdnadshavare till varje deltagare måste finnas på plats under vid varje aktivitet. 

Avgift: 950:- inklusive t-shirt

 

Anmälan görs via länk:

ANMÄL HÄR!

 

Eventuella frågor mailas till:

fotboll@sicklaif.se

Välkomna med er anmälan till årets camper!
2024-02-01 13:28

Vi har nu öppnat upp anmälan till årets camper! 

 

Våra camper riktar sig detta år till spelare födda 2012, 2013 & 2014.

 

Varje camp har plats för 60 deltagare och först till kvarn gäller för anmälan...

 

Läs mer om våra CAMPER i menyraden här på hemsidan (webbversion)

 

Anmäl er snarast för att garantera en plats!

 

ANMÄLAN TILL CAMPER!

 

 

Säsongens sista hemmamatch!
2024-01-27 18:00

Vi går in i en rafflande slutstrid av futsalsäsongen, nu väntar IF Tunabro i säsongens sista hemmamatch!

 

Det återstår nu endast två matcher av säsongen, först ut är IF Tunabro som redan är klara för spel i division 2 kommande säsong.

Då resultaten inte riktigt gått vår väg under de senaste omgångarna befinner vi oss för närvarande under strecket med två matcher kvar vilket gör denna match till en "måstematch" om vi vill spela division 1 futsal nästa säsong.

 

IF Tunabro har tagit en poäng under denna säsong och är klart för spel i division 2, men det är väldigt tighta matcher som de förlorat, bland annat föll de mot oss med 6-7 på hemmaplan i slutet på november.

Det blir ingen enkel match trots att gästerna redan är nedflyttningsklara.

 

Vi föll senast mot Söder Futsal med 1-2 i en jämn och tät match där vi likväl kunde fått med oss poäng, så har det tyvärr sett ut i lite för många matcher denna säsong där vi stått för bra prestationer men inte fått resultaten med oss.

 

Ledarstaben har tagit ut ovanstående trupp till säsongens sista hemmamatch!

 

Kom och stötta oss till tre poäng så vi ger oss själva chansen till nytt kontrakt.

Vi behöver allt stöd vi kan få!

 

Avspark 18.00 Nacka Bollhall!

Häng med när vi drar igång nya lag!
2024-01-25 17:03

Välkomna alla barn födda 2017! Anmäl intresse här på hemsidan genom att klicka på BLI MEDLEM I SICKLA IF FOTBOLL eller skicka ett mail till:

 

fotboll@sicklaif.se

 

 

Ledarakademi 2024 - Fullbokad!
2024-01-08 13:17

Föreningens egen ledarutbildning vänder sig till unga personer som vill bli framtidens fotbollsledare. Under 2024 kommer ungdomar födda 2007 få chansen att genomgå utbildningen och vi kommer ha med 10 tjejer och 10 killar under resans gång.

 

Förutom teoretisk utbildning i föreningskunskap och ledarskap, kommer dessa att få praktisk utbildning och möjlighet att jobba i föreningens fotbollsskola och på camper under året. De som sedan vill ta steget vidare, kommer att få gå förbundets ledarutbildning och ta steget in som ledare i föreningens ungdomslag. 

 

Hållbarhet och självförsörjning av ledare!!!

Nyheter från våra lag
Herrlag, 25/02 10:00 
Herrlag, 22/02 15:17 
Herrlag, 21/02 10:00 
Herrlag, 19/02 12:12 
Herrlag, 16/02 14:15 
Herrlag, 14/02 10:00 
 
KONTAKT SPORTKONTOR
Köp föreningskläder!
SPONSORER / PARTNERS
UTMÄRKELSER
Stockholms fotbollsförbund
Svenska fotbollsförbundet
Sickla IF Facebook