SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sickla Idrottsförening
Fotboll

Anmälan Fotbollsskola VT 2024 öppen!
2024-03-21 14:45

Fotbollsskola vårterminen 2024

 

Vi hälsar barn födda 2018 och 2019 välkomna till vårens omgång av fotbollsskolan.

 

Anmälan har nu öppnat och först till kvarn gäller till de 120 mycket populära platserna.

 

Plats: Sicklavallen

Datum: Lördag (April-Juni)

Tid: 15.00-16.00 (barn födda 2019) och 16.00-17.00 (barn födda 2018)

Träning: Vi tränar i små grupper som provar på olika moment vid olika stationer. Här tränar vi på att passa, driva, skjuta och spela match.

Övrigt: Ombytta och klara 5 minuter innan. Minst en vårdnadshavare till varje deltagare måste finnas på plats under vid varje aktivitet. 

Avgift: 950:- inklusive t-shirt

 

Anmälan görs via länk:

ANMÄL HÄR!

 

Eventuella frågor mailas till:

fotboll@sicklaif.se

ÅRSMÖTE SICKLA IF 2024
2024-03-18 08:02

ÅRSMÖTE SICKLA IF

 

Bästa Medlem,

 

Här kommer en kallelse till Sickla IFs årsmöte som är föreningens högsta beslutande organ för sektionerna Fotbolloch Futsal.

 

När: Onsdag den 10/4 klockan 18:00

Plats: Sickla IFs konferensrum i Sickla gymnastikhall

Föredragningslista enligt våra stadgar.

 

Valberedningen kommer att kommunicera sitt förslag till ny styrelse tre veckor innan årsmötet. Valberedningens ordförande är Lars Martinsson:

larsmartinsson75@gmail.com, mobil: 072 215 77 20

 

Verksamhetsberättelse, revisorns berättelse, samt svar på inkomna motioner med styrelsens yttrande kommer distribueras på vår hemsida senast en vecka innan årsmötet.

 

Motioner skall inkomma senast den 20 mars 2024 och skickas per mail till ordförande Patrik Dyrendahl via e-post till: patrik.dyrendahl@sicklaif.se

Obligatorisk föranmälan till årsmötet senast 3 april 2024 via mail till Christian Haglund christian@sicklaif.se

 

Varmt välkomna,

Patrik Dyrendahl, Anna von Schenck, Ulrica Schwarz, Kerstin Öhman, Jennie Flodin,

Niklas Aubell, Fredrik Östgren och Stefan Meller

Sickla IF styrelse

 

SM-GULD TILL SICKLA!
2024-03-15 17:21
Sickla IF vinner SM-guld  i futsal trots hallbrist!

Breddföreningen Sickla IF har fått ett fint kvitto på vad en stark vision kombinerat med hårt arbete kan utmynna i då en av klubbens första futsal-kullar nyligen tog guld i ungdoms-SM.
Detta trots anläggningsbrist i Nacka kommun och en ständig kamp för barn och ungas rätt till idrott i sitt närområde.

Ungdoms-SM i futsal för 17-åringar spelades 8-10 mars i Helsingborg Arena och Sickla IF segrade i pojkklassen. Totalt åtta lag deltog i finalspelet och dessa har kvalificerat sig genom kvalspel, både lokalt samt regionalt.

Sickla IF F17 gick obesegrade igenom hela slutspelet och finalen avgjordes efter seger mot Skyllbergs IK med 5–3. Ted Grövik och Adam Rogersson stod för två mål vardera medan Adam Öréus gjorde ett.


Vad är
futsal?
Sedan 2006 spelas futsal i Sverige enligt Fifas regelverk. Idrotten växer i ett rasande tempo och är en av Sveriges – och världens – snabbast växande idrotter. Svenska Fotbollförbundet har idag över 1700 deltagande lag i seriespel, vilket gör futsal till en av de största inomhusidrotterna i Sverige.


Hur har futsal som sport integrerats med Sickla IFsverksamhet?
Sickla IF:s klubbchef Mathias Tiberg utvecklar: För sju år sedan, under hösten 2017, startades ett samarbete mellan Nacka Juniors Futsal och Sickla IF Fotboll där man startade barn- och ungdomsverksamhet i sporten futsal. Det började smått med två grupper, ett flick- och pojklag, som ett pilotprojekt. Då såg vi utifrån spelarutbildningen en stark symbios mellan fotboll och futsal, och en vision om kombinerad verksamhet började växa.

Hur stor är verksamheten idag?
Under den just avslutade futsalsäsongen (vinterhalvåret) har Sickla IF haft 300 spelare aktiva i seriespel fördelat på 14 lag från elva år till dam/herr aktiva i seriespel.

- Samarbetet med Nacka Juniors ledde till ett samgående av föreningarna sommaren 2020 och Sickla IF är i dag Sveriges största futsalförening sett till antal medlemmar. Visionen blev sann och kombinationen futsal och fotboll i verksamheten är i dag en stark grund för vår spelarutbildning, säger Mathias Tiberg. Han fortsätter:
- Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till Mounir Kraft Riahi som var arkitekten bakom sammanslagningen och som bidragit med ovärderlig kunskap genom åren.

 

Vad händer i framtiden med Sickla IF:s futsalverksamhet?

På grund av den svåra hallbristen bedriver Sickla IF sin träningsverksamhet helt utanför Nacka kommuns regi, genom att investera egna resurser i hallhyra hos SATS i Nacka Strand. Härär basen för verksamheten under veckorna och det har blivit enhelt ovärderlig arena för de barn och ungdomar som deltar.

Sickla IF:s ordförande Patrik Dyrendahl:

- Då Nacka kommun inte anpassar möjligheterna att bedriva idrottsverksamhet tvingas vi hitta egna lösningar. Det är endast tack vare våra medlemmars vilja och förmåga att investera i extra kostnader, såsom hallhyra, som vi kan bedriva vår futsalverksamhet. Vi vill att fler barn- och ungdomar ska kunna spela futsal och för att det ska vara möjligt kräver vi att Nacka kommun investerar tillbaka i vår verksamhet. Samhällsnyttan som Sickla IF, enligt Svenska Fotbollförbundet och UEFAs kalkylator “Beräkna fotbollens samhällsnyttabidrar med är bland annat över 10 miljoner kronor i hälsa- och sjukvårdsbesparingar och strax över 5 miljoner kronor i socialt värde. Då förväntar vi oss att få resurser från Nacka kommun att fortsätta utveckla lokalsamhället Sickla med dess invånare till en trygg och hälsosam plats att bo och leva i.
 

För mer information kontakta:
Patrik Dyrendahl, ordförande Sickla IF
Tel: 072 246 90 41
E-post: patrik.dyrendahl@sicklaif.se

 

Nu eller aldrig för Sicklavallen - så ser Sickla IF på förslag till detaljplan för Sydvästra Plania
2024-03-06 14:47
Bilden visar hur vi som förening vill att det ska se ut på Sicklavallen (Sickla idrottspark)

Nacka kommuns förslag till detaljplan för området Västra Plania där Sicklavallen ligger är ute för samråd till och med 26 mars – innan dess måste alla som har synpunkter på förslaget skicka in dessa skriftligen. Vi gör detta samt hoppas och uppmanar så många som möjligt som berörs att ta del av planerna och reflektera kring vad de innebär för vårt närområde och oss som bor i samt omkring Sickla.  

 

16 år har gått sedan elvaspelarplanen på Sicklavallen revs och första löftet om att återställa denna med konstgräs gavs. I den gällande detaljplanen finns en elvaspelarplan, som man nu vill ändra.  

 
Vi kommer att fortsätta uppdatera våra argument mot förslaget och tankar kring vad det riskerar att innebära för oss som idrottsförening och de barn och ungdomar som främst berörs. Men här och nu är det bråttom så vi börjar med dessa:  

  • Vi anser att föreslagen detaljplan för området visar noll förståelse för hur fotbollsverksamhet fungerar och vad ett trivsamt, tryggt och hälsosamt samhälle behöver.   
  • Två sjuspelarplaner kan låta bra men förslagets båda fotbollsytor är små vilket innebär att Sicklavallen utgår som hemmaplan redan för våra elvaåringar, ett år tidigare än nu. 
  • I dag kan två lag träna samtidigt på Sicklavallen men med minskad yta kommer båda de mindre planerna behövas för samma aktiviteter = noll vinst sett till träningstider och yta.
  • I förslaget finns ingen yta för uppvärmning eller spontanfotboll. Inte heller någon plats att samlas som lag innan eller efter träning och match, eller träffas på kvällar och helger.
  • Betydligt färre parkeringsplatser gör det svårare för besökande motståndare, minskar antalet publik och försvårar för våra ledare.
  • Minskade (eliminerade) möjligheter till kafeteria, omklädningsrum, toalett och annat som vi länge jobbat för att få i anslutning till vår hemmaplan. 
  • Våra föreningsgemensamma aktiviteter såsom camper och Sickladagen begränsas och vattnas ur när vi inte kan vara tillsammans på en yta. 
  • Går förslaget igenom försvinner Sicklavallen – en viktig och betydelsefull samlingsplats för alla som är, varit eller kommer bli en Sickla-spelare.  

På en elvaspelarplan kan fyra lag eller fler i samtliga våra åldersgrupper träna samtidigt och fyra sjuspelarmatcher pågå parallellt. Sickla idrottspark och en elvaspelarplan är det enda rimliga alternativet för en fotbollsförening i vår storlek, i vårt område.  

 

Det är hisnande att blicka framåt. I förslaget planeras 200 nya bostäder. Samtidigt byggs ca 500 hem på Nobelberget, ca 350 planeras i Henriksdalsbacken och i centrala Sickla pågår planering för ca 2000 ytterligare, exempelvis. Många tusen nya bostäder i och omkring Sickla inom loppet av bara några få år. Bland de som flyttar in finns högst troligt en hel del som kommer vilja spela fotboll och träffa nya kompisar nära hemmet. Det kommer inte vara möjligt i Sickla om förslaget går igenom. 

 

Vi vill växa som förening i takt med vårt område. Och vi vill att alla som vill spela fotboll ska kunna göra det med oss, med allt vad det ger och innebär. Med det aktuella förslaget är det en omöjlighet.  

 

Att föreslå två spridda mindre ytor för fotboll och umgänge nu när idrott, gemenskap och positiva sammanhang för våra barn och ungdomar behövs mer än någonsin är fel. 

 

Vad kan du göra?  
Kom till öppet hus med Nacka kommun i Sickla skolas matsal nu på tisdag kl 17.00-19.00. Här fås information om förslaget och representanter från kommunen är på plats. Ju fler vi är som vet vad som håller på att hända och visar att vi tycker det är fel, desto bättre.  

 

Senast 26 mars kan synpunkter skickas in skriftligen till Nacka kommun. Vi hoppas och uppmanar så många som möjligt som berörs att göra detta - ju fler argument, röster och vinklar, desto bättre. Läs mer om vad det innebär att lämna synpunkter på planförslaget här.
 

Nu eller aldrig för Sicklavallens framtid! 👊🏽⚽️

 

Sickla IF Fotboll styrelse och sportkontor, genom Mathias Tiberg

 

 

JYSK - Ny partner till Sickla IF Fotboll!
2024-03-04 14:47

Vi hälsar Jysk varmt välkomna som partner till Sickla IF Fotboll och ser fram emot ett fint samarbete under säsongen 2024.

 

Jysk kommer under 2024 vara huvudsponsor till föreningens camper som bedrivs under loven.

 

Är man mer nyfiken på Jysk och vad de har att erbjuda så har de exempelvis en jättefin butik i Sickla köpkvarer som man kan besöka.

 

Stort TACK säger vi till Jysk för ert stöd till vår barn och ungdomsverksamhet!

 

 

 

.

Stort TACK till Ica Kvantum i Sickla!
2024-02-29 11:09

Vår samarbetspartner ICA KVANTUM SICKLA är med och möjliggör så att fler barn kan vara med och spela fotboll i Sickla IF. Detta tack vare ICA KVANTUM SICKLA STÖDET som tagits fram i samarbete mellan företaget och föreningen. Alla ska ha en chans att vara med och idrotta, oavsett vad man har för ekonomiska förutsättningar. Detta är något som både Ica Kvantum Sickla och Sickla IF Fotboll tycker är väldigt viktigt och arbetar aktivt för. Tillsammans gör vi skillnad!
❤️⚽️💙

Nyheter från våra lag
Herrlag, 27/03 14:36 
Herrlag, 26/03 11:00 
Herrlag, 18/03 16:00 
Herrlag, 09/03 09:33 
 
KONTAKT SPORTKONTOR
Köp föreningskläder!
SPONSORER / PARTNERS
UTMÄRKELSER
Stockholms fotbollsförbund
Svenska fotbollsförbundet
Sickla IF Facebook